Overbelasting/ontsteking? Voorvoet (Capsulitis)

Capsulitis is een gewrichtsontsteking in de voorvoet. U ervaart irritaties of een ontsteking in de gewrichten van uw voorvoet. Pijnklachten die ervaren worden zijn een stekende of zeurende pijn. Hoe meer u uw voet belast, hoe erger de klachten zullen zijn. Onze specialisten helpen u graag met het verhelpen van de klachten naar aanleiding van capsulitis.

Symptomen Overbelasting Voorvoet

Men ervaart pijnklachten ter hoogte van de bal van de voet, met name bij het afzetten van de voet. Het gevoel wordt als stekend ervaren tijdens belasting en als een zeurende pijn in rust. Ook ervaart men vaak een branderig gevoel.

IMG_2720 v3

Oorzaken Overbelasting Voorvoet

Er is geen eenduidige oorzaak te benoemen. Er liggen meerdere oorzaken ten grondslag aan deze klacht. Zo kunt u capsulitis krijgen door een andere soort belasting als u bijvoorbeeld meer gaat sporten of werken. Ook kan het dragen van andere schoenen dit probleem veroorzaken. Tenslotte kunt u last hebben van een verkeerde voetstand, wat ook in capsulitis kan resulteren. We zien vaak dat een combinatie van bovenstaande oorzaken een rol speelt bij mensen die last hebben van deze klacht. Vaak spelen schoenen een belangrijke rol. Het blijkt dat nog steeds veel mensen te kleine of smalle schoenen dragen, waardoor uw voet niet de optimale steunt krijgt die het nodig heeft.

  • Doorzakken van de voet(en)
  • Holle voet (hoge wreef)
  • Klauwstand van de tenen
  • Beperking in de beweging van het grote teen gewricht/afwijkende stand van het grote teen gewricht
  • Verminderde kwaliteit van het vetkussen onder de voet
  • Inadequaat schoeisel
  • Overbelasting

Behandeling Overbelasting Voorvoet

Door middel van aangepaste steunzolen wordt de voetstand gecorrigeerd en wordt de druk op de voorvoet ontlast. Hierbij is het belangrijk dat er een stevige schoen gedragen wordt, zodat de functie van de aangepaste steunzool optimaal is.

Bij voorvoet klachten is het belangrijk om een schoen te dragen met een stevige loopzool en met het buigpunt op het juiste punt, de bal van de voet. Dit zorgt ervoor dat de afwikkeling over de voorvoet gemakkelijker gaat en er minder druk op de voorvoet komt.

Herkent u genoemde symptomen en ervaart u pijn? Maak dan snel een afspraak, zodat wij u kunnen helpen!