Kennisbank

In onze kennisbank leest u meer over uw voet, lopen en/of houdingsklacht. Hier kunt u zelf alvast informatie inlezen waarmee u uw klachten beter mee kunt beoordelen. Neem bij twijfel altijd contact op.

Hoe vroeger een probleem aangepakt kan worden, des te groter is de kans op (volledig) herstel.

Lage Rugpijn

Lage rugpijn, ook wel bekend als lumbago, uit zich in verschillende lage rugpijn klachten, zoals spit.
Lees verder

Vergroeide Rug

Een vergroeide rug (Scoliose), is een zijwaartse vergroeiing van de wervelkolom en is in sommige gevallen erfelijk.
Lees verder

Hernia

Een hernia (hernia nuclei pulposi) is een uitstulping van een tussenwervelschijf in de wervelkolom.
Lees verder

Bekken scheefstand

Bekkenscheefstand is een aandoening die veel voorkomt. Bij een bekkenscheefstand staat het bekken aan één kant lager dan de andere kant (horizontaal gezien)
Lees verder

Slijtage in de Rug

Slijtage in de rug, ook bekend als artrose in de rug, is slijtage van het kraakbeen van de tussenwervelschijven.
Lees verder

Knakkende of Klikkende Heup

Een snapping hip is de Engelse benaming voor een knakkende of klikkend gevoel van de heup. Bij deze onschuldige klacht rolt er een spier, pees of gewrichtsband over een botuitsteeksel van de heup.
Lees verder

Been lengte verschil

Een beenlengteverschil komt vaak voor, bijna niemand staat namelijk volledig recht. Bij een beenlengte verschil is het ene been langer dan het andere.
Lees verder

Scheenbeen ontsteking (Shin Splint)

Scheenbeen irritatie staat ook wel bekend als Shin Splint. Dit is een overbelastingsblessure aan het onderbeen.
Lees verder

Hamstring Blessure

Een blessure aan de hamstring ontstaat vaak plotseling (acuut). De spiergroep wordt herhaaldelijk overbelast wat kan zorgen voor een blessure (overrekking of inscheuring).
Lees verder

Ontsteking scheenbeen spier

Dit is een blessure van de voorste scheenbeenspier (de m. tibialis anterior). Hierbij is de aanhechting van de pees op het bot in de voet ontstoken.
Lees verder

Over belasting kuitspier

In medische termen wordt overbelasting van de kuitspier Surmenage van de musculus gastrocnemius genoemd. Deze kuitspier kan ook overbelast raken.
Lees verder

Pijn buitenkant heup

Pijn aan de buitenkant van uw heup(en) Dan kan het zijn dat u een slijmbeursontsteking aan uw heup heeft.
Lees verder

O-Benen

Bij O-benen staan de knieën naar buiten waardoor ze verder uit elkaar staan. Hierdoor kunnen o.a. uitstralende pijnklachten aan de buitenzijde van de knieën ontstaan.
Lees verder

Slijtage in de Knie

Ook wel bekend als theaterknie (Retropatellaire chondropathie). Het houdt in dat het laagje kraakbeen aan de achterzijde van de knieschijf slechter wordt.
Lees verder

X-Benen

Bij X- benen staan de knieën naar binnen en staan deze erg dicht bij elkaar. Hierdoor kunnen o.a. uitstralende pijnklachten ontstaan aan de binnenzijde van de knie.
Lees verder

Over belasting groei knie

Overbelasting van de groeiende knie staat bekend als Osgood Schlatter. Dit is een overbelastingsblessure van de knie die tijdens de groei optreedt.
Lees verder

Knie schijfpijn

Pijn aan de knieschijf wordt medisch benoemd is Patellofemoraal pijnsydroom. Deze kenmerkt zich door pijn rondom of achter de knieschijf.
Lees verder

Springers Knie

Een van de meest voorkomende knieklachten bij sporters is de Springers knie, ofwel de Jumpers knee. Meestal ervaren mensen een zeurende pijn onder de knieschijf, tijdens of net na het sporten.
Lees verder

Achilles pees ontsteking

Bij achillespees klachten ervaart men klachten aan de pees die de kuitspieren met het hielbeen verbindt. Dit kan duiden op een slijmbeurs ontsteking van de achillespees
Lees verder

Peesplaat ontsteking

Door o.a. standsafwijkingen, overbelasting, verkeerd schoeisel, toename van gewicht of door te korte kuitspieren kan er een te grote trekkracht ontstaan aan de aanhechting van de peesplaat.
Lees verder

Over belasting Voetspier

Overbelasting van de voetspier is een veel voorkomende voetklacht ook bekend als tendinopathie welke een verzamelnaam is voor aandoeningen aan een pees.
Lees verder

Kinder Hielpijn

Bij kinder hielpijn (Morbus Sever) is de groeischijf van het hielbeen aangedaan. Vaak is de pijn zeurend of stekend.
Lees verder

Knobbel Voethak

Knobbel aan de voethak. Dit staat bekent als haglundse exostose. Een botuitsteeksel aan de achterzijde van het hielbeen. Het is een abnormale botaanwas/botgroei
Lees verder

Ontsteking binnenkant voet

Ontsteking aan de binnenkant van de voet. Pijnklachten bevinden zich aan de binnenzijde van de voet t.h.v. de aanhechting van de pees.
Lees verder

Enkelpijn buitenzijde voet

Pijn aan de buitenzijde van de enkel, ter hoogte van het voelbare botdeel (knobbel) kan duiden op een sinus tarsi syndroom.
Lees verder

Hielspoor

Verkalking ontstaat aan de aanhechting van de peesplaat van de hiel. Pijn onder de hiel tijdens tijdens opstarten van lopen en wordt minder tijdens het lopen.
Lees verder

Eelt vorming

Eelt is een bescherming mechanisme van de huid als reactie op wrijving of druk. Wanneer eelt te dik wordt, kan dit in pijnklachten resulteren
Lees verder

Platvoet

Bij een platte voet (pes planus) is de voetboog dusdanig doorgezakt dat deze gedeeltelijk of volledig op de grond rust.
Lees verder

Scheve grote teen

De scheefstand van de grote teen wordt een Hallux Valgus genoemd. Vaak is de knobbel op de voet rood, verdikt en voelt pijnlijk aan tijdens het lopen.
Lees verder

Holvoet

Een holvoet (pes cavus) is te allen tijde te herkennen aan de voetboog en de hoge wreef. Bij holle voeten staat de voetboog in een versterkte holle stand.
Lees verder

Zenuw pijn voorvoet

Zenuwpijn in de voorvoet kan duiden op een zenuw beklemming in de voorvoet. ook wel bekend als mortonse neuralgie
Lees verder

Klauw Tenen

Bij klauwtenen is er een standsafwijking, waarbij het eerste en/of tweede kootje van de teen gebogen staat. Hierdoor gaat de teen in een geklauwde positie staan, de zogenaamde hamer- of klauwstand.
Lees verder

Jicht Voet

Jicht is een reumatische aandoening die ontstaat door een te hoog urinezuurgehalte in het lichaam. Hierdoor kunnen ontstekingen ontstaan die hevige pijn veroorzaken, vaak aan de grote teen.
Lees verder

Over belasting voorvoet

Dubbele sok gevoel of stekende pijn en zeurende pijn komen veel voor. Bij overbelasting van de voorvoet worden pijnklachten ter hoogte van de bal van de voet gezien.
Lees verder